zondag 1 maart 2009

High Tech aan het werk

Naast GORE-TEX®, waarover we het eerder op onze blog al uitgebreid hadden, worden nog tal van andere geavanceerde materialen verwerkt in het gamma van Snickers Workwear-werkkledij.
Snickers Workwear gebruikt voor hun werkkleding de nieuwste technologische ontwikkelingen waardoor het draagcomfort, veiligheid en duurzaamheid fel verbeterd worden. We zetten ze hier even op een rijtje.







WINDSTOPPER®

WINDSTOPPER®-materialen combineren een volledige winddichtheid met een maximaal ademend vermogen om u warm en comfortabel te houden:

  • De winddichtheid beschermt uw lichaamswarmte tegen de ijzige invloeden van weer en wind
  • Maximaal ademend vermogen voorkomt oververhitting en ophoping van transpiratie doordat transpiratievocht eenvoudig kan ontsnappen

Een duurzame waterafstotende afwerking zorgt voor extra bescherming tegen de elementen


A.I.S. ACTIVE INSULATION SYSTEM™
Een lichte zachte microfleece stof. Een ideale tussenlaag voor alle buitenactiviteiten door zijn isolerend vermogen en grote vochtafvoer. Zo blijft u zich warm, comfortabel en droog voelen. Deze stof heeft bovendien het voordeel winddicht te zijn. Dit soort materiaal wordt gebruikt in onze fleece jacks, bodywarmers, pullovers en thermisch ondergoed.


A.V.S. ACTIVE VAPORIZE SYSTEM™
High-tech, lichtgewicht stof. Deze kleding heeft uitstekende ademende eigenschappen zodat u zich ook bij zwaar werk droog en comfortabel blijft voelen. Deze stof wordt vooral gebruikt in thermisch ondergoed.


A.P.S. ACTIVE PROTECTION SYSTEM™
Houdt u droog en comfortabel bij zware omstandigheden. De 3-laags constructie is ontwikkeld om wind, water en vuil buiten te houden en toch optimaal ademend te zijn. Deze technologie zit verwerkt in de Allweather werkbroeken en parka's uit ons gamma.



FLEXGUARD Soft Shell
Combineert bescherming en comfort in één weefsel. Het is rekbaar in vier richtingen en biedt daarom maximale bewegingsvrijheid. De winddichte en waterafstotende buitenlaag houdt u aangenaam droog, de tweede laag uit FlexGuard zorgt ervoor dat u zich droog en comfortabel blijft voelen, aangezien deze FlexGuard-laag het transpiratievocht van het lichaam doorlaat en tegelijkertijd vocht en nattigheid buiten houdt. De binnenste laag is een zachte voering uit Wicking-polyester, dat het transpiratievocht wegvoert van de huid. Bekijk de FLEXGUARD Soft Shell™ Jack.

CORDURA®
CORDURA® van Dupont is een hightechtstof, gemaakt van polyamidevezel met een luchtige structuur, die voldoet aan de strengste normen op het gebied van sterkte en duurzaamheid, maar toch licht en stijlvol blijft. Omdat het een extreem stevig en slijtvast materiaal is, wordt het gebruikt voor de versterking van slijtgevoelige delen van Snickers-werkkleding, zoals zakken, knieën en mouwen. Bovendien is het water en vuilafstotend, eenvoudig te verzorgen en vormvast. Dit materiaal is niet geschikt voor lassen en slijpen. Materiaal: 100% polyamide. Deze slijtvaste stof wordt vervaardigd in het merendeel van ons ruime aanbod in werkkledij.



COOLMAX®

COOLMAX®-stoffen zijn ontworpen om vocht van het lichaam weg te voeren en om de droogtijd van de stof te verbeteren, zodat u zich langer koel en droog voelt. Via kanalen in de vezelstructuur van de stof is COOLMAX®in staat transpiratie te verplaatsen, weg van het lichaam naar de buitenkant van de stof, waar het snel kan verdampen. De prestaties van COOLMAX® zijn inherent aan de vezelstructuur zelf. Deze vezelstructuur zorgt voor consistente prestaties, was na was. Door de zachte, lichtgewicht en ademende stof voelen uw kleren altijd natuurlijk aan. De extra prestaties van de stof houden uw werkkleren comfortabel en voorzien uw dagelijkse werkkleding ten allen tijde van koel comfort.
Teveel direct zonlicht kan de huid beschadigen. UV-beschermende werkkledij van Snickers is voorzien van een UPF (Ultraviolet Protection Factor) van 40+ of 50+. We hebben onze kleding getest in overeenstemming met de internationale normen EN 13758 en AS/NZS 4399:1996.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten