donderdag 27 augustus 2009

De 10 kledingstukken die onmisbaar zijn voor elke vakman

Als u een beroep uitoefent dat zich niet afspeelt in een kantoorgebouw en wanneer een driedelig pak niet de juiste werkplunje blijkt, zal u al snel overtuigt zijn van het belang van de juiste werkkleding. Maar welke kledingstukken zijn een investering waard? Waar moet u op letten? Een overzicht:

1. Een professioneel imago krijgt een bedrijf niet alleen door een mooi verzorgde website, een bedrijfsfolder en een sticker op het busje. De kleding van de werklieden speelt hierin ook een grote rol. Een poloshirt oogt professioneler dan een gewoon T-shirt. Waarom geen bedrukte polo met opdruk van het bedrijfslogo en in de kleuren van het bedrijf zodat heel het team er op zijn best uit ziet?

2. Bescherming, comfort, bewegingsvrijheid en functionaliteit. Dit zijn belangrijke eigenschappen die een goede werkbroek bezit. Daarom is het ook belangrijk te investeren in een werkbroek die werkt voor u. Ga eerst na wat uw noden zijn (kniebescherming, waterafstotend, speciaal voor koude omgeving, losse zakken,…) en vraag raad aan een ervaren verkoper.

3. Als u buiten werkt zal u al snel overtuigd zijn van het belang van een goede muts

4. Handschoenen staan op nummer drie in dit lijstje. Niet alleen tegen de koude maar ook beschermende handschoenen zijn van groot belang voor de meeste vakmannen.

5. Naast uw handen mag u ook uw voeten niet vergeten. Niet alleen een kwalitatieve werkschoen is hierbij aan de orde maar er bestaan ook sokken met speciale, verkoelende of verwarmende eigenschappen die zorgen voor een optimaal comfort tijdens het werk!

6. Het soms geen pretje, werken in de gietende regen maar in sommige beroepen haast onvermijdelijk. Waterbestendige werkkledij is in België geen overbodige luxe. Het zorgt ervoor dat u in de regen kan doorwerken zonder zelf nat te worden en het bijgevolg koud te krijgen.

7. Het systeem van verschillende lagen over elkaar dragen is bij veel mensen reeds ingeburgerd. Hierbij is de onderste laag , die rechtstreeks met de huid in aanraking komt, van groot belang bij alle weersomstandigheden. Een goede eerste laag leidt het transpiratievocht weg van de huid.

8. Lagen van kleding gemaakt van Fleece-stof zijn ideaal voor wanneer u een beetje extra warmte nodig hebt. Deze stof is zeer licht en droogt snel. Deze stof beperkt uw bewegingsvrijheid ook niet zo sterk als andere stoffen.

9. Een jas kan over alle andere lagen gedragen worden en geeft extra warmte en vooral bescherming tegen zelfs de meest snijdende wind. Denk hierbij ook eens aan een bodywarmer.

10. Kniebescherming, riemen, gereedschapshouders en andere accessoires maken het werk makkelijker. Hiermee hoeft u niet te bukken of te zoeken achter uw gereedschap of moet u niet terug naar de bestelwagen voor uw potlood.

Nu weet u welke kledingstukken belangrijk zijn en de uitvoering van de job vergemakkelijken. Waarom niet eens een kijkje nemen in ons assortiment in de showrooms of op de Snickersshop zodat u de kleding vindt die voor ú werkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten